Skip to main content

Kom met je partner, vriend, broer, vader of buurman naar het

Joy Benefietconcert zaterdagavond 9 maart

Verwarming uit, warme trui aan en samen genieten van mooie muziek en een goed verhaal. Een intiem concert met gegarandeerd een ontspannen, gezellige én inhoudelijke avond!

Met inspiratie en verhalen van de Droominee en  muziek van Mensenkinderen en Rogier Pelgrim denken we na over samen recht doen en rechtvaardig en duurzaam leven.

De Warme Truientour is een initiatief van Tearfund in samenwerking met Graceland. Tearfund regelt de inhoud van de avond en Joy organiseert deze avond in Enschede. 


Waarom de ‘Warme Truientour’?

Klimaatverandering raakt de allerarmsten en de meest kwetsbaren. Bij Tearfund zien ze dat dagelijks in hun werk. Tijdens de ‘Warme Truientour’ maken we van de nood een deugd. Samen genieten van mooie muziek en een inhoudelijk verhaal kunnen heel goed hand in hand gaan. Een Warme Truienavond inspireert je om recht te doen in jouw omgeving en om een stap te zetten richting een duurzame levensstijl. Een leuke avond voor jong én oud!

Iedereen is welkom: mannen en vrouwen

Joy voor vrouwen organiseert door het hele jaar Events voor vrouwen. Eén keer per jaar organiseert ze ook een Event waar de mannen ook welkom zijn. Omdat we het belangrijk vinden om ook van leuke Events te genieten samen met mannen. Hoe meer mensen, hoe meer Joy.

Praktische info

  • Datum: zaterdag 9 maart 2024

  • Tijd: Inloop 19:30 uur. Start 20:00 uur. Einde ongeveer om 22:00 uur

  • Locatie: Heidestraat 9 in Enschede

  • Bijdrage voor onkosten: het ticket is helemaal gratis! Wel is er tijdens de avond een collecte voor de duurzaamheidsprojecten van Tearfund.

  • Kleding: je warme trui aan, de verwarming is uit 😉

  • Wie is welkom? Iedereen: mannen en vrouwen

Onze host en artiesten

De Droominee is onze host van de avond en zal ons meenemen in het thema door al zijn verhalen. We gaan genieten van de wonderlijke muziek en teksten van Mensenkinderen en van Rogier Pelgrim. Lees hieronder meer.

Het wordt een super mooi programma: een intiem concert met gegarandeerd een ontspannen, gezellige én inhoudelijke avond! Met inspiratie om samen recht te doen en rechtvaardig en duurzaam te leven.

Waarom nodigt Joy Enschede Tearfund uit

Tearfund helpt mensen zelf op te staan uit armoede en onrecht. Ze bieden wereldwijd hulp via lokale organisaties en kerken. Recht doen is voor hen een opdracht van God. Ze helpen waar ze kunnen en moedigen mensen aan om de wereld mooier te maken.

Tearfund werkt aan een wereld zonder onrecht en armoede waarin mensen hun eigen waarde en talenten kennen en in de lokale gemeenschap inzetten. Zo steunen zij projecten die bouwen aan sociale verbondenheid en verbeterde leefomstandigheden. Samen met lokale partners bereiken zij zo duurzame lokale veranderingen. Zij  richten zich op de allerarmsten, zonder onderscheid te maken naar etnische afkomst, religie, geslacht of politieke overtuiging.

In Nederland dagen zij mensen uit om  verantwoordelijkheid te nemen voor hun welvaart, in verbinding te komen met mensen, die door onrecht, klimaat en natuurrampen in armoede leven en hun levensstijl aan te passen zodat de gevolgen daarvan niet alleen op de zwakste schouders terechtkomen. Dit doen ze met behulp van campagnes en actiemodellen.

In samenwerking met Graceland Festival

Hun artiesten, sprekers en kunstenaars verrassen en inspireren met eigenzinnige kunst, ontroerende liedjes en knallende shows. Boeiende denkers en doeners dagen je uit om opnieuw over je leven na te denken. Voel de liefde voor het leven, voor schoonheid, voor natuur. Er is ruimte om nieuwe wegen te verkennen, terwijl je onderweg bent met jezelf, met de ander en voor wie wil met God.

Onze host

De Drominee

Als zelfbenoemde Droominee heeft Rik de taak om mensen te helpen ontwaken in hun dromen, aanzetten, aansporen, begeisteren en soms te waarschuwen als we als mensheid niet de goede richting opgaat. Elk optreden is een unieke ervaring die nooit 100% hetzelfde is. Door improvisatie met stem, ritme en muziek ontstaat er iets fragiels en kwetsbaars waardoor de tekst op een andere manier dan gewoonlijk bij de luisteraar kan landen. Met spoken word en live-looping.


Artiest

Mensenkinderen

Mensenkinderen zoekt de verwondering en de schoonheid in het alledaagse met een onweerstaanbare drang om het leven te vieren. Onvolkomenheden worden niet weggepoetst, want de mooie dingen lijken juist vaak te gebeuren aan de rafelranden.

In de meeslepende melodieën en broze arrangementen van Mensenkinderen klinkt de dromerigheid door en de nostalgische huisvlijt. Er wordt gespeeld met het hoofd in de wolken en de voeten in de klei. Met alle ruimte voor kleine verhalen, (jeugd) herinneringen en hersenspinsels. En ja, een lichte hang naar nostalgie. Vroeger was zeker niet alles beter, maar de tand des tijds geeft een heleboel dingen diepte en waarde voor vandaag.


Artiest

Rogier Pelgrim

Hij krijgt in 2012 bekendheid door zijn deelname aan het televisieprogramma ‘De Beste Singer Songwriter van Nederland.’ Later dat jaar wint hij de Grote Prijs van Nederland. Met zijn opvallende en eigenzinnige stemgeluid krijgt Rogier Pelgrim menig publiek stil. Zijn pakkende en melancholische liedjes voeren je mee naar een wereld vol verhalen en avonturen.

Kom je ook?

Dit gezellige en intiem concert met gegarandeerd een ontspannen én inhoudelijke avond wil je natuurlijk niet missen!

Nieuwsbericht Joy Events

Met dit formulier meld jij je aan voor het op de hoogte blijven van de Joy Nieuws en Events. We informeren je vooraf over aankomende events en achteraf over hoe het is geweest met een leuke terugblik. Heel incidenteel hebben we ook andere berichten die gerelateerd zijn aan Joy.

Hidden

Volgende stappen: een e-mail add-on synchroniseren

Om het meeste uit je formulier te halen, raden we je aan dit formulier te synchroniseren met een e-mail add-on. Ga voor meer informatie over je e-mail add-on opties naar de volgende pagina (https://www.gravityforms.com/the-8-best-email-plugins-for-wordpress-in-2020/). Belangrijk: verwijder deze tip voordat je het formulier publiceert.
Naam(Vereist)
E-mailadres(Vereist)
We gebruiken jouw emailadres om je op de hoogte te houden over de Joy Events die eraan komen of die zijn geweest. Heel incidenteel sturen we je ook informatie over gerelateerde zaken m.b.t. Joy.

Goedkeuring in verband met privacy(Vereist)