Skip to main content

Even weg met Joy

15 april 2023
Irene Geerts

‘Vind je het oké als ik even wegga, alleen? ‘Ja hoor, prima, neem de tijd.’ Het mag, h…

‘Vind je het oké als ik even wegga, alleen? ‘Ja hoor, prima, neem de tijd.’

Het mag, het kan, ik doe het. Heerlijk! Zonder dat iemand zich er vervelend bij voelt, spring ik op de fiets, met mijn laptoptas en wat geld. Ik adem diep, terwijl ik alles even achter mij laat en mijn gedachten kan laten gaan. De natuur. Ik zie het; ik zie de schoonheid, om de hoek, in mijn eigen stad. Geen vragen, geen gesprekken, ik ben helemaal alleen. Ik laad op. Is dat raar? Moet ik mij schuldig voelen?

Na een stukje fietsen vind ik de rust om op een bankje neer te ploffen. Hier voel ik mij op mijn gemak, in de zon. Ik pak mijn laptop en zonder dat ik goed zicht heb op wat ik typ, door de zon op het scherm, verwerk ik woord na woord. Heerlijk, ik geniet.

Het is vakantietijd. Ik denk terug aan de afgelopen week. Tijd voor mijzelf, ons gezin, mijn man. Maar heel eerlijk, die tijd voor mijzelf is toch moeilijk te vinden. Wat wil ík dan? Wat wil ik doen? Geen idee! Mijn hoofd maalt. Ik heb alle reden om te genieten met alles wat ik heb. Waar komt die onrust vandaan?

Ik ben alleen en ik geniet. Ik ben bezig met wat ik leuk vind, zonder afleiding: mijn gedachten van me af typen, en activiteiten organiseren die ik zelf ook leuk vind en die ik graag wil delen met anderen. Niet alleen dus. Ik glimlach. Tegenstrijdigheid alom. Zo ben ik nu eenmaal. Uniek in haar soort.

Eind oktober? Iets lekkers? De 29zou kunnen. Dat lijkt me leuk. Gezellig samenzijn met andere vrouwen. Maar dan wel met een thema waar je blij van wordt.

Nadat ik een heerlijk wit chocoladetaartje heb gegeten met een lekkere cappuccino en nog een lunch, spring ik op de fiets. Thuis aangekomen schuif ik aan de tafel met mensen. Mijn ouders komen even gezellig koffie drinken. En de meiden springen bij mij op schoot. Kom maar op, ik ben weer één en al oor. Ik heb weer genoeg energie.

En dat uitje 29 oktober: dat wordt een brunch. Ik zet het alvast in mijn agenda. Gezelligheid, inspirerend, opbouwend, opladend en meer van dat soort woorden. Ik heb er nu al zin in.